Ознака: објави

Врвниот светски издавач „Далки архив прес“ објави наши писатели

Редок настан на македонската книжевна и преведувачка сцена е неодамнешното излегување од печат на антологијата на македонскиот расказ со наслов „Современа македонска фикција“ во...

„Ламборгини“ го објави „сиан“, својот најмоќен автомобил досега

„Сиан“ е првиот модел на производителот на спортски автомобили „Ламборгини“ со хибриден погон на електрична енергија и гас. Електричниот мотор што го поседува „сиан“...

УЕФА му објави војна на расизмот

УЕФА, во тесна соработка со ФАРЕ, воведе тристепен протокол за идентификување и справување со расистичкото однесување за време на натпреварите. Санкциите на УЕФА се...

Повторно зачестија објавите за исчезнати лица

Социјалните медиуми сѐ почесто се преплавуваат со објави за исчезнати лица. Изминативе денови беа забележани низа исчезнувања на луѓе во главниот град. Според податоците...