Ознака: Објавена

Објавена книгата „Како да станам моден дизајнер?“

Книгата наменета за сите идни дизајнери, „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ деновиве е објавена во издание на „Арс либрис“. Станува збор...

Објавена збирка раскази од конкурсот „Бибер“

Кратките раскази избрани на третиот конкурс под наслов „Бибер“, деновиве беа објавени во збирка. На конкурсот, кој беше распишан лани во јануари, пристигнаа 464...

По објавената книга со раскази, на ред е поетска збирка

Осмоодделенецот Талијан Звончар од прилепското ОУ „Кочо Рацин“ е многу успешен, комуникативен ученик, кој, како што вели неговата наставничка по македонски јазик Габриела Стојаноска-Станоеска,...

Објавена „По трагите на древните цивилизации“

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ ја објави книгата на Искра Тасевска Хаџи-Бошкова, „По трагите на древните цивилизации“, во која се синтетизирани разновидните проучувања,...

Објавена „222 антиупатства за лична употреба“ на Прокопиев

Новата книга на Александар Прокопиев, со наслов „222 антиупатства за лична употреба (1978-2018)“, излезе деновиве, во издание на „Авантпрес“ од Скопје. Автор на поговорот...

Објавена „Дора Мар и Минотаурот – мојот живот со Пикасо“ од...

Издавачот „Блесок“ деновиве ја објави книгата „Дора Мар и Минотаурот - мојот живот со Пикасо“. Приредувачка на познатиот црн бележник на фотографката и муза...

Објавена „Правта на библиотеките“ од Митко Маџунков

Деновиве од печат излезе новиот роман на академикот и писател Митко Маџунков, насловен „Правта на библиотеките“. Тој е дел од познатиот „белградски“ циклус романи...

Објавена книгата „Ангелите од Москополе – егзилот“

Во издание на „Бата прес“ е објавена „Ангелите од Москополе - егзилот“, втора книга од истоимената трилогија од познатата романска авторка Катја Максим. И...

Објавена „Хомо деус – кратка историја на иднината“

Издавачкиот центар „Три“ во превод на македонски јазик ја објави интригантната „Хомо деус: кратка историја на иднината“, втората книга на еден од најпознатите современи...

Објавена „Неми филмови“ од Димитар Димоски

Од печат излезе збирката раскази „Неми филмови“ од Димитар Димоски, како издание на издавачката куќа „Или-или“. - „Неми филмови“ е збирка од дванаесет подолги и...