12.8 C
Skopje
3.12.2021 - 11:59

Ознака: обука

Обука за зајакнување на општинскиот совет

Советниците од советот на општината Берово ја проследуваат првата обука во рамките на проектот,,Зајакнување на општинските совети“. За општината, ова претставува нов почеток на...

Од февруари до април задолжителна обука на избирачките органи

Државната изборна комисија на вчерашната седница ја усвои програмата за задолжителна едукација на општинските изборни комисии, избирачките одбори за спроведување на гласањето во Македонија...

Франција со национален план за намалување на убиствата на жени

Под невиден притисок на јавноста, француската влада денеска вети дека ќе одземe огнено оружје од сопружници кои злоставуваат свои сопруги и дека подобро ќе...

Сите бараат обучени работници, малкумина инвестираат во обуката

Во земјава, според Државниот завод за статистика, во 2018 година биле регистрирани 72.315 фирми. Но директно со поддршка и со практична настава во средното...

Анѓушев, Царовска и Адеми во Берн по швајцарски искуства за учење...

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и министерот за образование и наука Арбр Адеми, на покана...

Проект кој овозможува обука на млади жени пчеларки

Кон крајот на август се одржа последната практична работилница за органско пчеларство од предвидените 10 во проектот „Инкубатор за органско пчеларство- Витач“ кој се...

Французи го обучуваа алпинистичкиот тим на МВР, Тимоние присуствуваше на вежбата

Заменик-министерот за внатрешни работи, Агим Нухиу, и францускиот амбасадор Кристијан Тимоние денеска присуствуваа на завршната вежба на припадниците на алпинистичкиот тим на Единицата за...

Обука за невработени за отпочнување на сопствен бизнис

Триесет невработени лица од Вардарскиот, Полошкиот, Југозападниот и Североисточниот плански регион од денес почнаа да посетуваат обука за отпочнување на бизнис, спроведена од страна...

Поради руското оружје, САД нема да обучуваат турски воени пилоти

Со одлука на воените власти во САД, запрена е обуката на турските воени пилоти за авиони Ф-35 и тие ќе треба да ги напуштат САД...

Компаниите се вклучуваат во производството на стручен кадар

Со фонд од 12 милиони евра во текот на 10 години ќе се доквалификуваат кадри за потребите на стопанството, а три компании веќе склучиле...