10.8 C
Skopje
24.10.2021 - 10:15

Ознака: обука

Се станува ли мајстор со неколкумесечна обука

Пандемијата атакуваше врз одредени сектори, од каде што голем број луѓе останаа без работа. Ова неминовно го наметнува прашањето како да се вработат и ангажираат...

Обука на претставници на министерства и јавни институции во рамките на...

Во рамките на реорганизацијата на државната администрација Министерството за информатичко општество и администрација денеска почна со обуката на претставници на министерства и јавни институции. „По...

Заврши обуката во пописниот реон број 27

КИЧЕВО Педесет попишувачи успешно ја завршија тридневната обука што ја спроведоа двајца републички инструктори и четворица реонски инструктори, кои претходно успешно ја поминаа тридневната обука....

Обуки за планинарски водичи

Во организација на Федерацијата на планинарство, во  хотелот Молика на Пелистер,  во наредните неколку дена  ќе се одржи  обука за планинарски водичи за планинарење...

МОН ќе организира обука за новите наставни програми

Министерството за образование и наука денеска ќе организира обука наменета за обучувачите кои треба да ги подготват наставниците како да ги применуваат новите наставни...

Почна обуката на медицински сестри за унапредување на примарната здравствена заштита

Министерството за здравство и Светската здравствена организација поддржани од Работната група за унапредување на сестринската дејност ја изготвија обуката за медицински сестри од примарната...

Почнаа обуките на наставниците за пилот програмата за сексуално образование

Воведувањето сеопфатно сексуално образование во основните училишта, ќе значи унапредување на родовата еднаквост, инклузивноста и толеранцијата, но и превенција од сексуалното вознемирување и насилството....

Општина Кисела Вода објави конкурс за обука за негуватели за помош...

Општина Кисела Вода во соработка со социјалното претпријатие, односно со професионалниот сервис за грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови...

Саудиска Арабија го обвини Иран за обука на терористички ќелии

Владата на Саудиска Арабија соопшти дека тројцата припадници на терористичка ќелија разбиена во понеделникот од саудиската државна безбедност биле обучени од Иранскиот корпус на...

Во тек се обуките на наставниците за користење на платформата за...

Министерството за образование и наука, во соработка со Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и Бирото за развој на образование ги спроведува...