10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 1:03

Ознака: образовни

Фолклорна работилница за деца со посебни образовни потреби

Во домот на културата „Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци, минатиот четврток, се одржа фолклорна работилница во која учествуваа десетина ученици од посебните паралелки при ООУ...

Од 1 февруари, образовни и лични асистенти за децата со попреченост

Децата со попреченост од 1 февруари ќе добијат образовни и лични асистенти. Во согласност со новиот закон за основно образование, каде што во членот...

Деветтолетката нема да се укине, ама ќе се реформира

Искусните наставници ќе им бидат советници на директорите и тие ќе бидат задолжени за квалитетот на образованието Оваа учебна година образовните власти ќе го реформираат...