24.8 C
Skopje
3.8.2021 - 23:48

Ознака: образовниот

Шахот добива сѐ поголем простор во образовниот систем

Шахот е одлична алатка за развој на размислувањето и за подобрување на способностите кај децата, меѓу кои трпеливоста, успехот, стратегиското размислување, способноста за решавање...

Времето како клучен фактор за реструктурирањето во образовниот систем

Министерката за образование и наука Мила Царовска смета дека е доволно времето за квалитетна подготовка на системот за од 1 септември. Од друга страна,...

Систематско образование за образовниот систем

Македонското образование има многу недостатоци и се потребни итни реформи за подобрување на квалитетот на образовниот процес. Меѓутоа секоја реформа треба да биде транспарентна,...