24.8 C
Skopje
4.8.2021 - 11:40

Ознака: обезглавувања

Исламската држава препознаена во крвавите траги во Мозамбик

Како што влијанието на Исламската држава (ИД) опаѓа на Блискиот Исток, тоа се зголемува во одредени области во Африка. Според информациите од Мозамбик, милитантите...