Ознака: обезбеди

ЕУ без Британија сака да обезбеди стратегиска автономија од САД

Еден нов финансиски инструмент требаше да ѝ донесе на ЕУ стратегиска автономија од САД, но неговото незабележливо деби покажува колку е далечна таа цел,...

Филм што ни го обезбеди најубавиот можен епитет – медена земја

Македонскиот кандидат во две категории, за документарен и за филм од странско говорно подрачје, „Медена земја“, иако не успеа да се закити со статуетка,...

Колку може една техничка влада да ѝ обезбеди нормално функционирање на...

Може ли навистина да се држи темпо на реформи, на проектиран и ветен напредок и просперитет на државата и на граѓаните од страна на...

Aгенцијата за храна и ветеринарство обезбеди 100 илјади микрочипови

Од Aгенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) апелираат дека сопствениците на домашни миленици имаат можност до крајот на годинава да ја искористат можноста за...

Македонскиот борач Могамедгаџи Нуров обезбеди олимписка норма за Токио

Нуров ја обезбеди олимписката норма на Светското првенство (СП) во Нур Сулатан (Казахстан), кое заврши вчера, откако во репасажната борба го победи со 2-1...