14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 17:13

Ознака: обврски

Мајките ги извршуваат повеќето домашни обврски во карантин

Истражувањата направени за време на карантин покажуваат дека во домовите каде  што работат и мајката и таткото, жените ги извршуваат поголемиот дел од домашните...

Спремни сме да ги преземеме обврските како полноправна членка на НАТО

Премиерот Зоран Заев во своето обраќање на состанокот на НАТО во Лондон како 30. говорник и лидер на Македонија истакна дека настанот ја потврдува...

Кој е задолжен за домашните обврски во Европа

Во изминатите години се направени огромни напори за подобрување на родовата еднаквост во европските општества. Но според најновите податоци, објавени од статистичката агенција „Евростат“...

Заев: Ги изедначивме правата и обврските на сите граѓани во државата

Ги изедначивме правата и обврските на сите граѓани во државата. Граѓаните не ги делиме на албанско, ромско, македонско, турско, влашко, бошњачко или кое било...