Ознака: нуркање

Египќанец останал под вода рекордни шест дена

Нуркач од Египет останал под вода цели шест дена или 145 часа и 30 минути, со што го соборил светскиот рекорд за време поминато...

УНИКАТНО ВИДЕО: Кога нуркачот ја сака пастрмката

Бакнежот на нуркачот не ја искажува само љубовта, нежноста и грижата кон ретката риба, охридската пастрмка. Тоа е исконски однос на човекот и околината....