Ознака: нуклеарно разоружување

Кина нема да учествува во разговорите за нуклеарно разоружување

Кина не планира во оваа фаза да учествува во трилатерални преговори за нуклеарно разоружување и контрола на оружјето со Русија и САД, изјави вчера...

Антонио Гутереш повика на нуклеарно разоружување

Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш денеска од Токио ја повика меѓународната заедница да преземе конкретни чекори за нуклеарно разоружување. - Неопходни се конкретни активности...