Ознака: нуклеарни централи

Франција ќе дели таблети со јод за жителите покрај нуклеарните централи

Франција бесплатно ќе им дели таблети со јод на 2,2 милиона луѓе што живеат во близина на нуклеарни централи. Целта е подобро да се заштитат...