Ознака: нуклеарните

Нови рунди на преговори меѓу нуклеарните суперсили

По неколкуте рунди разговори меѓу Вашингтон и Москва, кои се одржуваа од почетокот на годината, па досега и беа без напредок, двете страни конечно...

Нови опасни игри на нуклеарните сили

Русија ја промени својата нуклеарна политика во услови на засилени тензии со НАТО и во момент кога Москва и Вашингтон не можат да се...