Ознака: нуклеарна сила

Тајван треба да стане нуклеарна сила

Кина отворено го уништува либералниот поредок по Втората светска војна, па затоа е време САД да му ги покажат на Пекинг опасностите од тоа,...

ЕУ станува нуклеарна сила?

Францускиот претседател Макрон предлага ЕУ со помош на францускиот нуклеарен арсенал да стане светска нуклеарна сила, која ќе може на глобално ниво да се...

САД веќе ја прифатија Северна Кореја како нуклеарна сила

Целта на првиот самит меѓу Трамп и Ким беше Северна Кореја да се обврзе дека ќе се откаже од нуклеарното оружје. Вториот самит требаше...