12.6 C
Skopje
20.11.2019 - 14:10

Ознака: НРБМ

Би се преименувале МАНУ, НРБМ, АРМ…

Доколку се прифати грчкиот предлог за име за севкупна употреба, тогаш МАНУ нема да се вика Македонска академија на науките и уметностите туку ќе...

Иванов задоволен од Богов, повторно го предлага за гувернер на НБРМ

Народната банка на Република Македонија не смее да се остави без гувернер, бидејќи тоа би имало негативни импликации врз економијата на државата, се согласиле...

Богов: Доколку НБРМ остане без гувернер би имало сериозни негативни импликации

Димитар Богов, гувернерот на Народната банка на Република Македонија смета дека институцијата не смее да се остави без прв човек, бидејќи тоа би имало...