27.6 C
Skopje
26.4.2019 - 16:34

Ознака: нов

„Мрежата на Мамли“ – нов роман од Блаже Миневски

„Матица македонска“ го објави новиот роман на Блаже Миневски, насловен „Мрежата на Мамли“. Во своето најамбициозно дело, познатиот писател ги отсликува судбинските мигови и...

„Срце отвори“ – нов сингл на Александра Јанева

Поп-пејачката Александра Јанева сними нова песна, насловена „Срце отвори“, за која реализира и интересен ретро видеозапис, изработен од продукцијата „Пинестел“, во режија на Пеце...

Новиот моќен „астон мартин – вантаж“

Новиот „астон мартин“, од 2019 година попознат како „вантаж“, пристигнува во салоните подоцна оваа година. Новото купе ќе го замени претходникот, кој беше на...

Кога најдобро се учи нов јазик

Обично се вели дека децата најбрзо ги усвојуваат странските јазици и дека затоа треба што порано да се почне со учење. Сепак, експертите посочуваат...

Нов владика ќе го јакне духот на МПЦ

Оваа хиротонија има големо значење за самата МПЦ-ОА, но и за струмичката епархија, зашто во нејзината понова историја отец Јаков е архијереј што целиот...

Кичево ја одбележа 75-годишнината од првото ослободување

По капитулацијата на Италија, на денешен ден 11 септември 1943 година, Кичево стана првоослободен град во Македонија во времето на НОВ и прва ослободена...

Секој ден е нов ден

Секој добро организиран ден претставува чекор кон подобар живот. Секој добар ден е услов за добар живот. Затоа, ајде да го креираме секој наш...