Ознака: нов закон

Ќе го намали ли новиот закон за возила загадувањето?

Главна цел на новиот закон за моторни возила е да се намали увозот на половни автомобили со висока емисија на штетни гасови и со...

Дали Македонија има потреба од нов закон против фрлање храна?

Во петок, на 19 октомври 2018, со почеток во 10.30 часот, во ЕУ Инфо центарот во Скопје ќе се одржи прва јавна презентација и...

УКИМ ќе го менува Статутот за да се усогласи со новиот...

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во рок од три месеци треба да направи промени на Статутот со што ќе се усогласи со Законот за...

Франција ги заострува правилата за азил

Долниот дом на францускиот Парламент синоќа со големо мнозинство одобри контроверзен закон кој ги заострува правилата за азил. За законот гласаа 228 пратеници, 139 беа...