Ознака: ново

Пуштено во употреба новото кино „Манаки“

БИТОЛА Деновиве, со проекцијата на документарниот филм „Манаки - приказна во слики“, на Роберт Јанкулоски, во Битола свечено беше пуштено во употреба новото кино „Манаки“,...

Граѓаните можат да предложат име за новиот Младински центар

Во рамки на проектот за зајакнување на општинските совети, Општина Центар во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка и УНДП, го реконструираат...

Италијанско село нуди грант за ново жителство

Едно село во волшебниот италијански регион Абруцо нуди возбудлива иницијатива, односно плаќа големи пари за секој што има желба да се пресели во селото...

Русија сака да предводи ново движење на неврзаните

Путин им предложи на Европејците и на најголемите сили од јужната хемисфера да избегнат какво било мешање во евентуална американско-кинеска студена војна АМЕРИКАНСКО ТОЛКУВАЊЕ НА...

Набавено ново пијанино по стандарди за настава

По 16 години, ОМУ „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп набави ново пијанино. Како што посочува Славица Конеска-Темелкоска, директорка на училиштето, се работи за пијанино од...

Пет години ништо ново во Македонија

Реномираниот магазин „Економист“ секоја година спроведува рангирање на државите според индексот на демократија анализирајќи редица параметри. Повеќе години Македонија е ставана во категоријата на...

Заштитна метална ограда пред новото училиште „Киро Глигоров“

Со метална заштитна ограда и обележан пешачки премин, на кој е напишано „школо“, пред новото училиште „Киро Глигоров“, градот одговори на реакциите на родителите...

До крајот на неделава табли со новото име

Денеска многу е веројатно дека ќе биде испратена вербалната нота од Атина до Скопје, со која ќе биде информирана македонската страна дека започна процесот...