14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 12:34

Ознака: Ново Конско

ЈПКД „Комуналец“ ќе стопанисува со водоводот во Ново Конско

Гевгелија Советот на Општина Гевгелија донесе одлука за преземање на водоводот од Mесната заедница на Ново Конско и негово отстапување на ЈПКД „Комуналец“. Советниците на...

Регионалната депонија кај Ново Конско ќе ја финансира Владата

Општина Гевгелија не располага со потребните финансиски средства што треба да ги обезбеди за основање на регионалниот систем за управување со отпад, поради што...