5.8 C
Skopje
18.1.2022 - 12:43

Ознака: ново име

Едноумието – ново име на ЕУ

Патем, едноумието на Бугарија што е причина за вето кон Македонија се коси со сите европски и меѓународни вредности, стандарди, правни акти и е...

Отворен осмиот циклус на гласање на проектот „Ново име“

Дури 14 млади таленти од цела Македонија се натпреваруваат за наклоност на публиката во осмиот циклус на проектот „Ново име“, за да добијат поддршка...

Ангела Георгиевска е петтото „ново име“

Петтиот циклус на проектот за поддршка на младите таленти од областа на науката, културата, уметноста и спортот успешно е завршен. Овој пат 2.500 евра...

Се избира петтото „ново име“

Деветмина млади од цела Македонија се во трка за титулата на петтото „Ново име“, па затоа е важен секој глас. Победникот, како и досега,...

Проектот „Ново име“ продолжува со потрагата по млади таленти

Проектот „Ново име“, своевидна шанса за сите млади од цела Македонија на јавноста да ѝ го претстават својот талент и да се изборат за...

Потрагата по млади таленти „Ново име“ – стопирана

Проектот „Ново име“, еден вид можност за сите млади од цела Македонија на јавноста да ѝ го претстават својот талент и со тоа да...

Баладите го доведоа Влатко Иљачев до титулата ново име

Влатко Иљачев е второто избрано ново име во Македонија, а до титулата го донесе талентот за пеење и за пишување балади за клавир. Имено,...

Сандра Туфеска со своите цртежи победи на „Ново име“

Прв учесник во првиот циклус на проектот „Ново име“, кој во целост е поддржуван од компанијата „ХТЛ Македонија“, а осмислен како поттик за младите...

МОК со ново име, ОКСМ, и со помалку делегати

Ново име, двојно помалку делегати во Собранието и промени во статутот е епилогот од долгоочекуваното годишно собрание на Македонскиот олимписки комитет (МОК), кое траеше...

Не знаат точно на која улица живеат

Идејата за промена на имињата на улиците предизвика жестока дискусија помеѓу граѓаните. Искуството на оние што и сега живеат на улици со променето име...