23.3 C
Skopje
22.9.2019 - 19:04

Ознака: новороденче

ГАК: Намалена смртноста кај предвреме родените новороденчиња

Намалена е стапката на смртност на предвреме родените новороденчиња на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје во првите десет месеци од годинава во...

Филипче: Новите методи го зголемуваат преживувањето кај предвремено родените бебиња

Употребата на нови неинвазивни методи и лекови ја зголемува веројатноста за преживување на предвреме родените бебиња со мала родилна тежина, се скратува времето поминато...

Родителскиот додаток доволен само за првиот месец на новороденчето

Крајната сметка за првите денови на бебето изнесува од 5.500 до 13.500 динари, но во случај на дополнителна исхрана сумата е многу повисока Предвидената еднократна...