Ознака: новозаразени

Повеќе оздравени од новозаразени од ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 1.167 тестови, а регистрирани се 86 нови случаи со ковид-19 и...

Нови 76 случаи со ковид-19 и 73 оздравни пациенти

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 1.232 тестови, а регистрирани се 76 нови случаи со ковид-19 и...

Во последните три дена регистрирани се 176 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во период од 13 до 15 мај регистрирани се 176 позитивни случаи на ковид-19, од кои 31...

Во изминатите три дена нови 159 случаи на ковид-19, починати три...

Во последните три дена, од 6 до 9 мај, согласно податоците од Институтот за јавно здравје, направени се 2.777 тестови, а регистрирани се 159...

Нови 99 ковид-позитивни, пет лица починаа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 4.284 тестови, а регистрирани се 99 нови случаи со ковид-19 од...

Забележани два смртни случаи и 127 новозаразени од ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1.908 тестови, а регистрирани се 127...

Нови 89 случаи со ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 1.649 тестови, а регистрирани се 89 нови случаи со ковид-19 и...

Регистрирани 126 нови случаи на ковид-19

Во изминатите 24 часа регистрирани се 126 нови лабораториски позитивни случаи на ковид-19, со што бројот на активни случаи изнесува 1.004, додека оздравени се...

Нови 150 случаи со ковид-19, четворица се починати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 2.290 тестови, а регистрирани се 150 нови случаи на ковид-19, еден...

Нови 202 случаи со ковид-19, двајца починати и 201 оздравен пациент

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа направени се 2.285 тестови, а регистрирани се 202 нови случаи со ковид-19, двајца...