Ознака: Нови Сад

Проектот „Домче“ во Нови Сад – европската престолнина на културата

Ивана Васева, кураторка, и Филип Jовановски, визуелен уметник, ќе учествуваат на изложбата „Имагинарни граници“, која ќе биде поставена до 28 август на платото Субин...

Автомобил со македонски таблички учествувал во смртоносна сообраќајка кај Нови Сад

Хрватски граѓанин загина, а четворица државјани на Македонија се повредени во сообраќајна несреќа што се случила денеска кај клучката Ковиљ во близина на српскиот...

Вучиќ и Орбан ја отворија за сообраќај брзата пруга Белград-Нови Сад

Пругата Белград-Нови Сад, во рамки на меѓународната пруга Белград-Будимпешта, денес беше пуштена за сообраќај, а во првиот брз воз „Сокол“ на таа релација кој...

Јана Манева-Чупоска изложува во Нови Сад

Изложбата на цртежи и колажи на Јана Манева-Чупоска со наслов „Љубовници во пандемија“ се претставува во Националниот музеј на Војводина во Нови Сад, Србија....

Нови Сад – Европска престолнина на културата со 1.500 настани...

Градот Нови Сад, како Европска престолнина на културата за 2022 година, ќе претстави повеќе од 1.500 културни настани и 4.000 локални, национални и интернационални...

Балашевиќ погребан во кругот на семејството со песната „Оливера“

Музичарот Ѓорѓе Балашевиќ беше погребан денеска на Градските гробишта во Нови Сад. Легендарниот панонски морнар бил испратен на вечно почивање без присуство на свештеник. Балашевиќ...

Ден на жалост во Нови Сад поради смртта на Балашевиќ

Денешниот ден е прогласен за ден на жалост на територијата на градот Нови Сад, по повод смртта на музичарот, Ѓорѓе Балашевиќ. Градската управа соопшти дека...

Луѓето во Нови Сад жалат за смртта на Балашевиќ

Луѓето низ целиот регион жалат за смртта на легендарниот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ, а неговото заминување особено ги погоди граѓаните на Нови Сад, градот во...

Болниците во Нови Сад полни со заразени со ковид-19

Покраинскиот секретар на Војводина за здравство, Зоран Гојковиќ, изјави дека здравствените установи во Нови Сад се полни и дека постојано се регистрираат зголемен број...

„Ег­зит 2020“, се­пак, не­ма да се одр­жи

Ор­га­ни­за­то­ри­те на фе­сти­ва­лот „Ег­зит“, на офи­ци­јал­на­та стра­ни­ца на Фејс­бук, об­ја­ви­ја де­ка, се­пак, не­ма да има свир­ки во август на Пе­тро­ва­ра­дин­ска­та твр­ди­на во Но­ви Сад. -...