Ознака: Нови жаришта

Вирусот се врати во Вухан

Новите жаришта на коронавирус во Кина и Јужна Кореја се загрижувачки поради очигледната способност на вирусот да продолжи да се шири незабележано. Иако тој број...

Нови жаришта на свинска чума во соседството, забраните продолжуваат

Се препорачува фармерите и натаму да ги спроведуваат биосигурносните мерки, а граѓаните што патуваат надвор да не носат во куферите храна од животинско потекло,...