Ознака: нова

Нова пандемија на стрес и напнатост

Овие општествени тензии се присутни и во другите земји, но ние сме најслаби затоа што имаме нефункционални институции, кои не можат да се носат...

Дамите од „Сексот и градот“ се враќаат со нова сезона

„И едноставно така“, новото поглавје на „Сексот и градот“, е подготвено за втора сезона, соопштија од ХБО макс. - Воодушевен сум што можам да раскажам...

Шестото сетило навистина постои, но се разликува кај мажите и жените

Нова студија Повеќето луѓе ги знаат петте сетила (допир, вид, слух, мирис и вкус), но секој не знае дека имаме дополнително сетило наречено интероцепција. Ова...

Жив организам на идентитетот

Весникот и понатаму ќе продолжи да ги негува асномските принципи на вистински народен лист. На вистина и објективност нѐ обврзуваат и Горно Врановци и...

Струјата нема да поскапи до Нова година

Големи ценовни шокови нема да има и нема потреба од прогласување кризна состојба во делот на енергетиката уверуваат од Министерството за економија. Енергетските експерти,...

„Самовилата од Вилениjа“ – нова книга за деца од „Едука...

„Самовилата од Виленија“ е нова книга за деца на издавачката куќа „Едука мак“, од младата авторка Марија Ралповска. Ова е своевиден мини-роман, бајка што...

Нaшата нова проза

Во неколку разговори за нашите печатени и електронски медиуми, јас изјавив дека сум изненаден од високата уметничка вредност на тоа што јас го викам...

Само со солидарен здравствен систем може да се спречи нова...

Со интензивирањето на вакцинациските програми, светските лидери имаат шанса повеќе да се фокусираат на иднината на јавното здравство. Преку домашните и мултилатералните организации, како...

Шакира навестува нова музика

Мегапопуларната пејачка Шакира, која многу години се наоѓа на врвот на светската музичка сцена, деновиве им се обрати на своите многубројни обожаватели на Инстаграм,...

Еврозоната на работ на нова рецесија

Алармантни податоци на лондонската компанија за економско истражување „Маркит“, публикувани неодамна, предупредуваат дека економијата во ЕУ на почетокот од годинава се движи по тенка...