31.3 C
Skopje
17.9.2019 - 19:03

Ознака: нова планета

Нова “Супер-Земја“ на шест светлосни години од нас

На шест светлосни години оддалеченост од нас, откриена е “Супер-Земја“ која орбитира надвор од нашиот соларен систем. Супер-Земји се планети чија маса е поголема...