Ознака: нова книга

Нова книга за деца од Ели Маказлиева

„Весели вагони низ четири сезони“ од Ели Маказлиева е нова поетска книга за деца што ќе биде претставена денеска, во 12 часот, во паркот...

Нова книга од македонскиот теолог Милан Ѓорѓевиќ

Издавачката куќа „Паблишер“ ја објави книгата „И на небо и на земја“ од македонскиот теолог и филозоф, отец Милан Ѓорѓевиќ. Ова е трета книга...

„Етика во невронауката“ – нова книга на академик Нада Поп-Јорданова

Македонската академија на науките и уметностите ја објави книгата на академик Нада Поп-Јорданова „Етика во невронауката“, која, како што посочува во предговорот академик Витомир...

Излезе од печат книгата на Наташа Диденко

Денес од печат излезе книгата на Наташа Диденко „Развојот и дејноста на музичките културно-уметнички организации и манифестации во Македонија“ том 1. Оваа книга произлегува...

„Приказни за краткоста“ нова книга од Габриела Стојаноска-Станоеска

„Приказни за краткоста - раска(з)(ж)и за своја душа“ е третата книга на Габриела Стојаноска-Станоеска од Прилеп. - Оваа книга ја покажува вештината со која авторката...

Нова книга есеи од Венко Андоновски

Нова книга есеи од писателот и професор Венко Андоновски, со наслов „Достоевски и Мекдоналдс“, излегува деновиве од печат во издание на „Три“. Збирката е...

Нова книга од Оливера Ќорвезироска

Денеска од печат излегува новата книга од Оливера Ќорвезироска, специфично насловена „АБ’Т“. По теориската „Еден текст и една жена“ (2016) и збирките раскази „(СО)шиени...

„Менување на минатото“ – нова книга на Сашо Огненовски

Петтата по ред поетска книга „Менување на минатото“ на Сашо Огненовски неодамна ја издаде „ПНВ публикации“. Изданието ќе биде промовирано на 25 септември во...

Прeтставена „Лет со умот кон папокот на уни­вер­зу­мот“ на Љубомир Грбевски

Пред голем број пријатели, колеги и почитувачи на убавиот збор денеска напладне в градската кафеана „Пелистер“, во рамките на манифестацијата „Скопско лето“ беше промовирана...

Нова поетска книга ,,Езерска” од Ристо Лазаров

Во издание на ВИГ ,,Зеница” од печат излезе најновата поетска книга на македонскиот поет Ристо Лазаров ,,Езерска”. Книгата содржи педесетина песни, а во поговорот на...