Ознака: НОБ

„Романтична балетска вечер“ во НОБ

Националната опера и балет го најавува балетскиот концерт насловен „Романтична балетска вечер“ за петок, со почеток во 19 часот. Балетскиот концерт опфаќа две балетски...

Балетски концерт „Романтична балетска вечер“ во НОБ

Балетскиот концерт насловен „Романтична балетска вечер“ ќе се одржи в петок (19.3.2021), со почеток во 19 часот во Националната опера и балет. Балетскиот концерт...

„Балетски бисери“ в петок во Националната опера и балет

Националната опера и балет на 29.1.2021 (петок) со почеток во 20 часот Ви го најавува балетскиот концерт насловен „Балетски бисери“ кој ќе ги опфати...

На 22 јануари гала оперски концерт и „Болеро“ во НОБ

Поради големиот интерес, на 22 јануари повторно ќе се одржи гала оперски концерт со почеток во 20 часот, информираат од Националната опера и балет...

Традиционален концерт по повод Василица во Националната опера и балет

Националната опера и балет ја продолжува традицијата востановена пред повеќе од 25 години и во вторник и среда (12 и 13 јануари) со почеток...

Концертна изведба на „Травијата“ на 16 и 18 декември

Националната опера и балет Ви најавува Вердиевата „Травијата“ со концертна изведба на 16 и 18 декември со почеток во 20 часот. Диригент е Иван...

Оперски рецитали во Националнатa опера и балет

Националната опера и балет ги најавува оперските рецитали кои ќе се одржат в петок и в сабота во фоајето на НОБ, во пијано придружба...

Гала оперски концерт и балетот „Болеро“ во НОБ

Националната опера и балет в петок со почеток во 19 часот ќе одржи ексклузивен оперски гала концерт, со солистите: Весна Ѓиновска Илкова (сопран), Катерина Стојановска...

Одбележана 76-годишнината од формирањето на Првата македонско-егејска бригада

По повод 76-годишнината од формирањето на Првата народноослободителна ударна бригада од Егејска Македонија, Градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска, на покана на Општинската...

Гала оперски концерт во НОБ

В петок со почеток во 20 часот на сцената на Националната опера и балет ќе се одржи гала оперски концерт на кој ќе диригира...