Ознака: НЛБ-галерија

Отворена изложба на Константин Качев

Во НЛБ-галерија е отворена изложбата на дела од академскиот уметник Константин Качев, кој спаѓа во редот на најистакнатите современи македонски сликари од помладата генерација....

Изложба на дела од Драгица Ристеска Димитровска

Во НЛБ Галерија, утре со почеток од 20 часот, ќе се отвори изложба на дела со наслов „Фрагменти” од академската сликарка Драгица Ристеска Димитровска. „Фрагменти”...

Ретроспективна изложба на Митко Куновски во НЛБ-галерија

Ретроспективната ликовна изложба на Митко Куновски е отворена во НЛБ-галерија. Куновски е автор на неколку самостојни изложби, а како долгогодишен член на Друштвото на...