Ознака: Нина Ангеловска

Ангеловска: Каматите на кредитите не може да бидат укинати, банкарскиот сектор...

Банките ќе пресметуваат камати на одложените кредити за да се овозможи нормално функционирање на банкарскиот сектор. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, вели дека функционирањето...

Министерката за финансии изнесе три сценарија за буџетот

Три сценарија кои би можеле да се очекуваат како последица од борбата против коронавирусот презентираше министерката за финансии Нина Ангеловска, на денешната прес-конференција. - Буџетот...

Ангеловска: Да се зачуваат работните места за да рестартира економијата

Да го заштитиме секое работно место, секој да има средства за да го преживее и преброди овој период. Да ја заштитиме ликвидноста на буџетот...

Ангеловска: Буџетот на Здравство е навистина добро скроен и може да...

Буџетот е во добра состојба, ликвиден и ги сервисира потребите. Буџетот на Министерството за здравство е навистина добро скроен за да може да издржи...

Информации за јавниот долг достапни за граѓаните

Граѓаните можат да се информираат за јавниот долг преку новата алатка за транспарентност изработена од Министерството за финансии со поддршка на ИРИ и од...

Aнгеловска: Буџетот е во добра кондиција, платите и пензиите ќе бидат...

Буџетот е во добра кондиција, финансиите се стабилни. Минатата година имавме добра динамика на наплата со реализација на проекцијата за вкупни приходи од 97%,...

Ангеловска: Граѓаните заслужуваат отчетност, а не политички манипулации

Министерството за финансии го продолжува процесот на отворање на јавните финансии пред граѓаните. Во завршна фаза е новиот портал за јавен долг со кој...

Ангеловска: Капиталните инвестиции се реализирани 78 отсто

Капиталните расходи во буџетот за 2019 година се реализирани 78 отсто во однос на проекцијата. Во апсолутен износ капиталните инвестиции изнесуваат 17,8 милијарди денари,...

Кредит од 70 милиони евра за реконструкција на локални патишта

Mинистерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Kанцеларијата на Светска банка во земјава, Марко Мантованели, потпишаа договор со кој се обезбедуваат 70 милиони...

Човечкиот капитал е во фокусот на буџетот

Човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор е во фокусот на буџетот за наредната...