38.8 C
Skopje
31.7.2021 - 18:24

Ознака: Никола Јанкуловски

Јанкуловски: По кои критериуми се одвива имунизацијата во високото образование?

Како ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје со најголем број студенти и вработени во високото образование и како здравствен работник, сериозно...

Никола Јанкуловски ќе биде прв човек на УКИМ и во следните...

Проф. д-р Никола Јанкуловски е избран за ректор на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ), за периодот од 15 септември 2020 година до 15...

Јанкуловски: Ректорите не се спротивставена страна на универзитетските синдикати

Една од моите обврски како ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје е да водам грижа за материјално-финансиската состојба на сите вработени...

Јанкуловски: На УКИМ платите ќе се зголемат согласно законот

СО КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ПОСКОРО ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ПОКАЧУВАЊЕТО Решивме да формираме синдикат кој ќе биде репрезентативен, а целта ја постигнавме за два дена, период во...

Јанкуловски: Груби невистини се тврдењата за узурпација на академската слобода

Груби невистини претставуваат тврдењата за наводно узурпирање на академската слобода и за притисоците врз Универзитетот за членство во синдикатот на УКИМ, тврди преку соопштение...

Ректорот на УКИМ одликуван со медал од австриската влада

Амбасадата на Република Австрија во нашата земја на свеченоста организирана по повод Националниот празник кој се одржа на 24 октомври оваа година во Македонската...

Ректорот на УКИМ ги отфрли тврдењата на Антикорупциска

Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, преку соопштение до јавноста реагираше на тврдењата на Државната комисија за...

Излезе Македонско-словачка монографија

Денеска во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, ќе се одржи промоција на македонско-словачката монографија „Културата во земјите во транзиција“. Обраќања...

Ректорот на УКИМ: Наместо да ги штити студентите и Универзитетот, ревизорот...

Последниве денови во медиумите е присутен случајот на главниот внатрешен ревизор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје, по тој повод се огласи...

Треба ли религијата да молчи пред политиката?

Во Македонија честопати се случува верски лидери и претставници на верските заедници гласно да зборуваат за одредени политички настани, што за многумина значи и...