-3 C
Skopje
22.2.2019 - 7:57

Ознака: Никола Саздовски

Реконструкцијата на убиството на Никола Саздовски траеше речиси три часа

Речиси три часа денеска на автобуската постројка во Автокоманда траеше реконструкцијата на убиството на 20-годишниот Никола Саздовски во присуство на сведоците и вештите лица....

Реконструкција на убиството на Саздовски

На судењето за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски денеска ќе се врши реконструкција на настанот на самото место кај автобуската постројка во Автокоманда во...

Јавноста исклучена од судењето за Саздовски

На судењето за убиството на 20-годишниот Никола Саздовски во Кривичниот суд се репродуцираат видео материјали од процесот на препознавање на сторителите на кривичното дело. Пред...

 Три тешки повреди со боксови во главата причина за смртта на...

Крвни повреди на главата, поточно на левата страна на лицето и во темената регија, оштетување на мозокот и крвен подлив на градниот кош, покажува...

Ново рочиште за убиството на Никола Саздовски

Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржи ново рочиште за Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиство на дваесетгодишниот Никола...

Судењето за убиството на Саздовски продолжува на 27 ноември

Судењето за убиството на дваесетгодишниот Никола Саздовски продолжува на 27 ноември со сослушување на тројца вештаци. На денешното рочиште беа сослушани двајца сведоци кои...

Сведок ги препозна двајцата напаѓачи на судењето за убиството на Саздовски

Сведокот Миле Алексовски на судењето за убиството на дваесетгодишниот Никола Саздовски денеска во судница ги препозна Бесир Беља и Скендер Демири, кои според обвинителниот...

Продолжува судењето за убиството на Никола Саздовски

Во Кривичниот суд денеска треба да се одржи ново рочиште за Бесир Беља и Скендер Демири, обвинети за убиство на дваесетгодишниот Никола Саздовски. Јавниот обвинител...

На 20 ноември продолжува рочиштето за убиството на Никола Саздовски

Обвинетите Бесим Беља и Скендер Демири немале умисла да го убијат Никола Саздовски, туку сакале само да го истепаат, истакна денеска после првото рочиште...

Почнува судењето за убиство на Никола Саздовски

Со воведни зборови денеска ќе почне првото рочиште од судењето за убиството на 20-годишниот член на навивачката група „Комити“, Никола Саздовски. Обвинети за смртта...