-2.4 C
Skopje
25.2.2020 - 6:57

Ознака: Никола Митков

Каруана му се доближи на Карлсен на само 20 рејтинг-поени

На македонската листа за февруари и понатаму прв е Кирил Георгиев (2.583), пред Никола Митков и ИМ Филип Панчевски, двајцата со по 2.518 рејтинг-поени Со...

Митков прв на турнир во Гватемала

Првиот македонски велемајстор (од 1993 година) Никола Митков (2.508 рејтинг-поени) постигна голем успех, освојувајќи го првото место на меѓународниот шаховски турнир во Гватемала. Митков (49),...

Митков прв на турнирот во Колумбија

Првиот македонски велемајстор (ВМ) и учесник на 10 шаховски олимпијади (ШО), Никола Митков (2.481 рејтинг-поен), постигна голем успех освојувајќи го првото место на меѓународниот...