Ознака: Никола Бошковски

Одбиено барањето за екстрадиција на Грујевски и Бошкоски

Грчкиот Врховен суд предмалку го одби барањето на македонското Министерство за правда за екстрадиција на бегалците Горан Грујевски и Никола Бошковски. Двајцата остануваат во Грција...

За екстрадицијата на Грујевски и Бошковски денеска одлука на грчкиот Врховен...

Врховниот суд во Атина, денеска треба да ја соопшти одлуката по поднесената жалба за екстрадиција на Горан Грујевски и Никола Бошковски. Откако солунскиот суд на...

„Таргет-Тврдина“ одложено за 19 јуни, се чека одлуката за екстрадиција на...

Денешното рочиште за предметот „Таргет - Тврдина“ на СЈО е одложено за 19 јуни, бидејќи се чека одлуката на Врховниот суд во Атина по барањето за...

Одлуката за екстрадицијата на Грујевски и Бошковски на 18 мај

Пo еден чaс зaд зaтвoрени врaти и дaден искaз, во Врховниот суд во Атина зaврши рoчиштетo по поднесената жалба за екстрадиција на Горан Грујевски и...

Врховниот суд во Атина утре решава за екстрадицијата на Грујевски и...

Рочиштето во Врховниот суд во Атина, по поднесената жалба за екстрадиција на Горан Грујевски и Никола Бошковски се очекува да продолжи утре, откако на...