Ознака: нигериски вид

Во Словенија детектиран и нигериски вид коронавирус

По британскиот и јужноафриканскиот вид, потврдено е присуството на нигериска варијанта во Словенија и досега се регистрирани најмалку седум случаи на овој вид. Информацијата денеска...