14.4 C
Skopje
23.4.2019 - 16:41

Ознака: ниви

За 27 отсто помалку обработлива површина во последните 15 години

На прв поглед изгледа застрашувачки, бидејќи од 1.266.008 хектари земјоделска површина, само дел е со подобар квалитет, додека другите се ситни и расцепкани парцели...

Туѓите ниви ги берат како свои

Како што одминува летото и културите достигнуваат за берба, така и крадците се фокусираат на сѐ што макотрпно одгледуваат земјоделците, и така до доцна...