Ознака: нерези

Како да се заобиколи папата

Имам идеја! - свика мојот пријател. Врз неговото стемнето од напрегнатост лице се појави парче светла надеж. Сите втренчено се свртевме кон него чекајќи го...

Посебен сообраќаен режим во Нерези

Посебен сообраќаен режим ќе биде воведен во Нерези утре и заутре, во период од 8.30 до 10.30 часот, поради одржувањето на вториот меѓународен „ФИС...

Од утре зонско паркирање пред манастирот „Св. Пантелејмон“ во Нерези

Од утре ќе почне да работи новото зонско паркиралиште, зона А02 кај манастирот „Св. Пантелејмон“ во Нерези. Паркирањето на оваа паркинг-зона ќе се наплаќа...

Забрана за пиење вода од две јавни чешми во Нерези

Водата од чешмата во дворот на џамијата во Нерези и јавната чешма на кривината во село Долно Нерези не се безбедни за пиење и...