Ознака: неработен ден

Понеделник ќе биде неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 2 aвгуст (недела), Ден на Републиката, односно 3 август (понеделник) е...

Петок неработен ден за граѓаните од муслиманска вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 31 јули, петок, Курбан бајрам, првиот ден на Курбан бајрам, е неработен ден за граѓаните од...

Петок неработен ден за православните христијани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 5 јуни...

Први мај неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 1 Мај...

Македонците од Албанија бараат неработен ден на Божиќ

Од македонската влада начелно го поддржуваат предлогот за прогласување на 7 јануари за државен празник, но оставаат простор да се разговара како национални празници...

Административците ќе чистат на 20 локации во Скопје

Со почеток во 12 часот, денеска ќе почне еколошката акција „Администрацијата чисти со ‘Не биди ѓубре’“, и на тој начин ќе се одработи неработниот ден...

Девети декември неработен ден за сите граѓани во земјата

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), осми декември...

Девети септември неработен ден за сите граѓани во земјата

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека, во согласно со Законот за празниците („Службен весник на РМ“ бр. 21/98 и 18/07), 8 септември...

Следниот петок неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 14 јуни, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Духовден...

Идниот вторник е неработен ден за сите граѓани во земјата

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија, 4 јуни 2019 година (вторник), Рамазан Бајрам, првиот...