Ознака: непријатна миризба

Собрана контаминираната вода од „Охис“

Излеаната отпадна вода од „Охис“ е собрана откако инспекторите на Град Скопје, Државниот инспекторат за животна средина и екипа на МВР во текот на...

Откриена причината за непријатниот мирис што се прошири од „Охис“

При миење на цистерна во која требало да се изнесе метил акрилат мономер надвор од државата како опасен отпад, пукнала цевка и на тој...

Црн чад од кејот сé уште ги труе скопјани

Сѐ уште се шират облаци од чад со непријатна миризба од дивата населба на левата страна на Кејот на Вардар, спроти поранешната градска плажа....

Ќе се бара причинителот за непријатната миризба во Гевгелија

Непријатната миризба која веќе подолго време се шири низ Гевгелија во вечерните и раните утрински часови, предизвика големо незадоволство кај револтираните граѓани кои бараат...