4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 21:22

Ознака: неолитска населба

Шеста година се истражува неолитската населба на Врбјанска Чука

Паралелно со ископувањата на археолошката сонда се вршат и археоботанички анализи од меѓународен тим, кој има цел да ги следи формите на исхрана во...