Ознака: Ненад Јолдески

Ненад Јолдески ќе нѐ претставува на Европскиот слем-натпревар

Поетот Ненад Јолдески од Струга е избраниот државен претставник за Европскиот слем-натпревар за 2020 година, на Националниот поетски слем-натпревар, кој деветти пат се одржа...

Излезе „Пливање спротиводно“ на Ненад Јолдески

Издавачката куќа „Или-или“ деновиве ја издаде новата книга на Ненад Јолдески насловена „Пливање спротиводно“. Станува збор за 168-то издание во популарната едиција „ПРОаЗА“, чие...