0.8 C
Skopje
21.1.2022 - 12:01

Ознака: нема

Ако нема петки, нема одмор!

Од книгата „Бисерчиња од детски главчиња“ на Славка Арсова (13) Ѕвонко е шестоодделенец во едно основно училиште во градот. Учењето не го привлекува многу. На...

Дали навистина уметноста нема алтернатива?

Уметност по себе или уметност за себе Подлабока сенка, а во исто време расветлување на гледните точки за контекстот во кој уметноста се појавува, со...

Нема да помине

Постоењето на македонската држава е многудецениски историски факт и постојна реалност. А, пак, посебноста и автентичноста на македонскиот народ и јазик е столетен историски...

По гласање нема каење

Изборот е поширок, можностите да се згреши при заокружувањето се поголеми. А по гласање нема каење. Секој си живее со последиците од изборот што...

Нема дилема дали има заедничка национална историја! Нема!

Политичките интерпретации од типот „заедничка“ или „иста“ историја се само лажна дилема. Преговорите за „националниот наратив и утврдувањето што и како ќе изучуваат учениците“...

Пандемија од антибиотици за која нема лек

На глобално ниво драстично се зголеми употребата на антибиотици од почетокот на пандемијата на ковид-19, како и нивната продажба без рецепт од доктор, што...

Ќе се дојде до ситуација да нема рударство во земјава

ЗА И ПРОТИВ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ Ние како асоцијација не сме согласни да се носи закон по скратена постапка, бидејќи нема потреба...

Дрва нема ни за лек

Кога пред нешто повеќе од две години, новата локална самоуправа на Битола, предводена од градоначалничката Наташа Петровска, размислуваше како да се справи со енормното...

Наградата „Мито Хаџи Василев – Јасмин” нема да биде доделена

Државната награда „Мито Хаџи Василев -Јасмин”, која се доделува за остварувања во областа на публицистиката и новинарството годинава нема да се додели, бидејќи ниту...

Зеленски: Нема да се случи втора Сребреница

Претседателот на Украина, Владимир Зеленски, изјави дека во Донбас нема да се случи Сребреница, затоа што Украина, како што вели, е поинаква земја која...