Ознака: нелегално

Децата во едната соба, канабис во другата: Менувањето на шпанската трговија...

Родители, невработени лица и млади во Шпанија биле фатени како одгледуваат дрога во нивните домови со цел дополнително да заработат пари, пренесува дневниот шпански...

Во Љуботен запленети над 12 тони тутун

Над 12 тони тутун е одземен од жителите на Љуботен по спроведената акција во селото. Нема уапсени, бидејќи истрагата не е против физички лица,...

Граѓаните нелегално поседуваат 200.000 парчиња оружје

Косовските граѓани поседуваат околу 200.000 парчиња илегално оружје, а досега за легализација на сопственоста биле поднесени само 700 барања. Овие барања биле поднесени во...

Колку ќе одекне повратниот удар од аферата со бугарските пасоши?

Невозможно е да нема повратен удар на големата афера во Македонија, бидејќи долго време феноменот „бугарски пасош“, како пократок пат за ЕУ, во државава беше исклучително...