Ознака: независна

Триесет години граѓанско општество во независна Македонија

Да не беа „На точак“, „О2“,„Разбистри се“ и многу други неспоменати граѓански движењаи организации, зар ќе имавме локални избори во 2021 година на кои...

Триесет години независна Македонија, и покрај сѐ!

Но во најновата епизода на „Најдолгиот пат“, не е Бугарија главниот проблем. Македонија нема само поголеми проблеми со соседите отколку другите. Македонија има уште...

Опозицијата бара промени во РТС, Вучиќ вели дека таа е независна

Претставниците на новинарските здруженија на вчерашното трето продолжение на политичкиот дијалог меѓу власта и опозицијата предупредија на нерамноправниот третман на медиумите во Србија. Претставникот...