Ознака: нееднаквост

Ковид-19 ќе ја зголеми родовата нееднаквост

Очекувањата се дека откако ќе бидат укинати рестриктивните мерки, жените ќе имаат поголеми тешкотии од мажите да се вратат на работа Пандемијата на ковид-19 се...

Дискриминација и нееднаквост во срцето на Европа

Борбата против нееднаквостa и дискриминацијата во европските институции е бавна и таа е одраз на често игнорираната структурна дискриминација во земјите на ЕУ, велат...

Во Скопје ќе се дискутира за нееднаквоста меѓу граѓаните

Постепена стагнација, односно намалување на степенот на нееднаквоста меѓу граѓаните во Македонија, покажуваат најновите анализи, соопшти гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска на вчерашната...