Ознака: недвижности

Џон Бон Џови ја продаде луксузната куќа за во ист ден...

Познатата музичка ѕвезда Џон Бон Џови во ист ден ја продаде куќата во Палм Бич за 20 милиони долари, и купи нова, само неколку...

Коронавирусот навлезе и во пазарот на недвижности

Во периодот април - јуни 2020 година, на целата територија на Република Македонија се продадени 681 новоизграден стан што е за 38 стана помалку...

Цените на недвижностите тргнаа надолу

Додека во извештајот на Агенцијата за катастар на недвижности се бележи мал пад на цените, инволвираните во бизнисот посочуваат дека во секојдневното работење не...

Субвенција до 20 илјади евра преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан. Со новите модели, проектот ги таргетира и младите и...

Влезот во НАТО ги зголеми цените на недвижностите во Црна Гора?

Во Црна Гора се забележува пораст на цените на недвижностите оваа година, што многумина го припишуваат на влезот во НАТО, други не гледаат посебна...

Американската економија се соочува со загрижувачки знаци

Продажбата на нови куќи и станови во Соединетите американски држави (САД) во јули падна за 12,8 проценти, што е еден од главните показатели за...

Во Швајцарија се продаваат куќи за само еден франк, но и...

Локалните власти во италијанскиот кантон Тичино во Швајцарија, продаваат домови за само еден франк, што е нешто помалку од едно евро (57 денари). Тоа е...

Поскапуваат недвижностите во Атина и во Солун

Во 2018 година имаше најголемо поскапување на објектите за домување во Грција. Просечниот пораст за старите станови, изградени пред пет години, изнесува девет отсто,...

Хипотекарен балон на пазарот за недвижности

Дури 70 отсто од недвижностите во Словенија се купуваат со одобрување ризични хипотекарни кредити Цените на недвижностите во Словенија во последниот квартал минатата година, во...

Грција дала пет илјади златни визи на инвеститори во недвижности

Грција дала 5.000 „златни визи“ на странци кои инвестирале во недвижности во вредност од над 250.000 евра, јави агенцијата АНА. Во текот на првата година, побарувачката...