Ознака: негрижа

Драматично намалување на водните резерви, ни се закануваат суша и жед

Негрижата и климатските промени земаат данок Од Управата за хидрометеоролошки работи наведуваат дека државата генерално слабо стои со вода, а недостигот од снег во текот...

Регионална шпанска влада осудена за негрижа кон здравствените работници

Судот во провинцијата Арагон, на истокот на Шпанија, ја осуди регионалната власт затоа што не им обезбеди на лекарите заштитен материјал за третман на...

СОНК: Разочарани сме од негрижата на институциите

Наместо договореното зголемување на платите во високообразовните институции, за десет отсто започнувајќи од јануарската плата, се формира нов синдикат Самостојниот синдикат за образование, наука и...

Негрижа ги вандализира спомениците

Ако навистина се направат вистинските чекори, тогаш сигурно како општество ќе потврдиме дека сме изградиле многу повисока свест и однос кон спомениците, кон нашето...

Генетските предиспозиции и негрижата за сопственото здравје водат кон хипертензија, која...

Пациентите со хипертензија треба да имаат предвид дека со стареењето може да дојде до промена во одговорот на организмот кон лековите што ги земаат,...

Исушени тревници од суша или од негрижа

На социјалните мрежи граѓани коментираат дека има многу исушени тревници како во Градскиот парк така и во парковите во населбите. Од градот и од...

Негрижа за Старата скопска чаршија

Можеби ги нема или се сосема ретки ковачите, самарџиите или казанџиите, но затоа се тука модерните моторизирани дуќанџии. Брмчењето на моторите од автомобилите и...

Бирократијата и негрижата ги јадат вредните цркви и џамии

Поради несоодветна грижа многу од тие средновековни сакрални објекти се распаѓаат, но во земјава имаше и случаи кога поради несоодветна грижа и ненавремена реакција...

Никако да научиме да се грижиме за бесплатните учебници

Проблемот со учебниците е комплексен и нерешлив на краток рок бидејќи во целиот процес се вклучени многу комисии, целата Педагошка служба при МОН, издавачки...

Во Бразил тригодишни близнаци биле држени во кафез

Полицијата на југоисточниот бразилски град Апарецидина пронашле во една куќа тригодишни близнаци, кои родителите ги заклучиле во мал дрвен кафез. Полицијата во куќата на родителите...