4.2 C
Skopje
5.12.2020 - 23:44

Ознака: невработеноста

Невработеноста расте: Бизнисите инстантно да бидат поддржани!

По значителното зголемување на бројот на невработени во месеците јуни и јули, Агенцијата за вработување, повторно и за август, регистрира раст на невработеноста во...

Наесен најголемо искушение за (не)вработеноста

Во Србија е исплатена последната рата од државната помош за исплата на минималните плати на работниците од приватниот сектор, а од Владата не најавуваат...

Се намали невработеноста или заминаа работоспособните?

Експертите укажуваат дека е многу проблематично да се процени колкава е реалната стапка на невработеност, особено ако се земат предвид структурата, образованието и вештините...