10.8 C
Skopje
3.12.2021 - 15:16

Ознака: невработени

Најмалку се барале дипломати и директори, а најмногу работници во услужни...

Од јули до септември Во третото тромесечие од годинава во Македонија имало 8.595 слободни работни места, објави Државниот завод за статистика. Најголем број на слободни...

Австрија го блокира надоместокот за невработените лица што одбиваат вакцинација

Австриската служба за вработување одлучи да ги блокира надоместоците за невработеност за оние кои не сакаат да се вакцинираат. Од таму се на ставот дека...

Над една третина од младите се невработени

Во земјите од Западен Балкан постои и родова нееднаквост при вработувањето на младите лица Просечната стапка на невработени млади лица на Западен Балкан минатата година...

Изминатите три месеци 11.904 луѓе се стекнале со статус на невработени

По основ на прилив од работен однос, во периодот 11.03.2020 до 31.05.2020 година во Агенцијата за вработување, со статус на невработени лица се стекнале...

Во САД за една недела 6,6 милиони луѓе останале без работа

Во САД е забележана рекордна невработеност, јавуваат американските медиуми. Дури 6,6 милиони луѓе побарале надомест за невработени во изминатата недела. Тоа значи дека во последните...

Три милиони невработени во ЕУ најдоа работа во вториот квартал на...

Помеѓу првото и второто тримесечје од 2019 година, три милиони луѓе, или 20,4 отсто од сите невработени во првиот квартал на 2019 година, пронашле...

Се намали невработеноста или заминаа работоспособните?

Експертите укажуваат дека е многу проблематично да се процени колкава е реалната стапка на невработеност, особено ако се земат предвид структурата, образованието и вештините...

Невработените ќе учат како да започнат сопствен бизнис

Триесет невработени лица од Вардарскиот, Полошкиот, Југозападниот и Североисточниот плански регион од вчера почнаа да посетуваат обука за отпочнување бизнис, спроведена од страна на...

Обука за невработени за отпочнување на сопствен бизнис

Триесет невработени лица од Вардарскиот, Полошкиот, Југозападниот и Североисточниот плански регион од денес почнаа да посетуваат обука за отпочнување на бизнис, спроведена од страна...

Малолетници се бројат како невработени

По објавените истражувања во кои младите на возраст помеѓу 15 и 19 години се посочуваат како најпогодени од невработеноста, се наметна дилемата како возрасната...