4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 20:18

Ознака: невладини организации

Филипче: Планираме зaконски измени со кои ќе ги зголемиме ингеренциите на...

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска учествуваше на тематскиот форум „Справување со кризата со (не)доволни ресурси“, во организација на Македонскиот центар за меѓународна соработка...

Петиција до Европскиот совет да не го одложува почетокот на преговорите...

Повеќе од 80 невладини организации од Западен Балкан упатија петиција до претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, во која телото на ЕУ се повикува...

Невладините бараат повлекување и доработка на Предлог законот за обвинителство, во...

Неколку граѓански организации, што се дел од Блу принт групата на организации фокусирани на следење на правосудните реформи и застапување за нивно спроведување, не...

Невладините предлагаат бесплатен автобуски превоз за сите

Беспатен автобуски превоз за сите граѓаните во текот на наредните три месеци, субвенционирање на меѓуградскиот автобуски превоз, воведување на 24-часовен зајакнат инспекциски надзот, итна...

На Тетово му треба повеќе зеленило

Активистите од неколку невладини организации од Тетово со симболичен пикник на градскиот плоштад од локалната самоуправа побараа да го зголеми зеленилото во градот. Тие...